12 oktober 2009

Dagens ros till personalen på barnens skola

Det har aldrig tidigare hänt att jag delat ut dagens ros, men idag är det verkligen befogat. När jag lämnade barnen vid skolan imorse möttes vi av rektor, en samling lärare och annan personal som gnodde som besatta på pingisbordet på skolgården. Alla barn och föräldrar frågade vad de gjorde. De sanerade klotter.


Vilket fantastiskt engagemang att starta veckan med att sanera klotter, trots att skolklockan snart ringer, en temperatur på 4 grader och att de förmodligen har massor av annat att göra.

I skolan visar personalen verkligen handgripligt att det är nolltolerans mot förstörelse. De bygger upp ett medvetande hos barnen och föregår som goda exempel och handlingskraftiga personer.

Föräldrar har ansvar för sina barn tills de är myndiga, annars behöver vi inte ha en myndighetsgräns. Jag hoppas verkligen att föräldrarna till den/de som förstörde på skolan under helgen tar sitt ansvar.

I framtiden hoppas jag att engagemanget som klottersanerare inte ska behövas på skolan, utan att personalen kan ägna sig åt annat och fortsätta vara goda förebilder inom andra områden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar