02 februari 2010

Livskvalitet när solen skiner i ansiktet

Vilken härlig dag med solen som skiner in genom fönstret och är lite smått irriterande, fast SÅ välkommen! Första vårkänningen med bara några få minusgrader, fåglar som kvittrar och förstrött dropp från istappar i solen.

Det är en lyx att få jobba hemma en sådan här dag. Lugn och ro, vacker utsikt och möjlighet att komma ut en liten stund och snosa på vädret. Jag förstår verkligen alla i Ekerö som vill jobba hemma, på distans eller som egna företagare, och få lite extra livskvalitet. Det är slitigt att pendla varje dag i rusningstrafik, oavsett om det är med bil eller kollektivt. 45 minuter i varje riktning är ett minimum om man jobbar utanför kommunen.

Jag vill att fler i Ekerö ska få möjlighet att kunna välja distansarbete och att vi underlättar för småföretagarna på öarna. Småföretagarna är viktigt och en del av vår kultur och identitet. Framför allt är det viktigt med möjligheten att arbeta hemifrån för alla de som bor i kommunens ytterdelar: Adelsö, Munsö, Kungsberga och Färentuna. Det är lite outvecklat idag med den uppdaterade it-infrastrukturen. Det är något som vi bör satsa på så fler vill bo här och fler upplever lite extra livskvalitet. Det är vi värda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar